Det vanliga är att vi träffas mellan 5 och 15 gånger, och varje gång cirka 50 minuter

Vid första mötet kartlägger vi din situation och försöker komma fram till vilka behov och svårigheter som finns. Du får lära dig mer om det kognitiva förhållningssättet. Därefter identifierar vi vilka problem du upplever, vad du vill uppnå och vilka resurser du har. Vi undersöker dina upplevelser och tankemönster. Efter att ha gått igenom svårigheter och hinder som kan finnas så får du hjälp att formulera dina mål utifrån vad du önskar med ditt liv - vad som är viktigt för dig och hur du kan komma dit.

Klienten har oftast svaret själv, det gäller att resonera sig fram till lösningar och slutligen ta reda på vilka verktyg som behövs för att nå målen

Speciellt för kognitiv beteendeterapi är de läxor du kan få med dig, hemuppgifter att jobba med på egen hand mellan samtalen. Det är ett ofta mycket effektivt sätt att komma framåt mot målet.

Uppföljning sker genom så kallade Boosters vilket innebär att man samtalar kring hur klienten ska vidmakthålla sina nya strategier för att uppnå sina mål.

 

För mer information eller tidsbokning kontakta Thor Hanson på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring 0722-335214

© Progoc. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates